Tämä Spyder 5Pro tekee kuvien kalibroinnista helppoa

Saat todelliset värit näytöllä ja painettuna

Datacolor Spyder5PRO kalibroi kaikki kannettavan tietokoneen ja työpöydän näytöt alan värin vertailustandardiksi ja määrittää optimaalisen näytön kirkkauden, mikä tuo esiin kuviesi hienot varjon yksityiskohdat ja kohokohdat. Nyt muokatut kuvat vastaavat aina tulosteita. Siinä on myös huonevalon valvonta. Sisäänrakennettu huonevaloanturi mittaa jatkuvasti huoneesi valaistusolosuhteita ja ilmoittaa, jos kolmesta ympäristön valotasosta on tapahtunut muutos.  Mukana on myös personolisoitu “Ennen ja jälkeen” -arviointi. Voit katsoa kalibrointituloksista “Ennen ja jälkeen” kalibrointitulosten arviointia käyttämällä omia kuvia tai ammattimaista Datacolor-komposiittikuvaa. SpyderProof varmistaa, että näytöt saavuttavat tarkan väritarkkuuden. Siinä on näytttöanalyysi. On tärkeää tietää näytön ominaisuudet, kun teet väreihin luottoa vaativaa työtä. Ymmärrät, miten näytöt toimivat Display Analysis-ominaisuuden avulla. Vertaa väriä, kirkkautta, kontrastia, värisävyä, ääniresignaalia ja valkoista pistettä kaikissa kannettavissa tietokoneissa ja työpöydän näytöissä. Tuote on myös päivitettävissä. Jos haluat enemmän joustavuutta näyttökalibrointityökaluusi, päivitä Spyder5PRO + tai Spyder5ELITE +, se on täysin mahdollista.

Ammattimainen ratkaisu

Spyder 5Pro on suunniteltu ammattimaisille valokuvaajille ja suunnittelijoille, jotka haluavat tuotteesta täydet ominaisuudet ja kehittyneitä väritarkkuusratkaisuja. Se on tarkoitettu erityisesti ammattilaisille, joilla on käytössä useampi näyttö, mutta heillä ei ole tarvetta sen perusteellisemmille analyyseille ja muokkausmahdollisuuksille. Spyder 5 Elitessä on enemmän erilaisia analyysi- ja muokkausmahdollisuuksia kuin tässä mallissa. Myöskin jos tätä mallia vertaa Eliteen, ei mukana tule videokohteita, projektorin kalibrointia tai perusteellista analysointia. Kuitenkin se on erittäin hyvä vaihtoehto, jos tarvitset värikalibrointia yhteen tai useampaan näyttöön. Tämä on kompaktimpi malli ja sen sensorit ovat hyvin suojatut pölyä ja muita roskia vastaan. Tämä Spyder5 –sarja on entistä 4-sarjaa parempi erityisesti tarkkuudessa. Se on 55 % tarkempi. Nyt uudessa mallissa on käytössä uusi seitsemän värin värisensoriparannus, joka parantaa tarkkuutta. Sen avulla kaikki varjojen yksityiskohdat ja muutokset väreissä kalibroituvat entistäkin paremmin. Eron huomaa vaikkapa mustavalkokuvia katsellessa.

Jos muokkaat valokuvaa tietokoneella ja haluat tulostaa sen itse tai lähettää sen laboratorioon, huomaamatta, että näytöllä näkyvät värit eivät ole tarkkoja alusta alkaen, on paljon vähemmän todennäköistä, että tulostuksesi tulee olemaan lopputulokseltaan hyvä. Itse asiassa, jos kuviasi tullaan näkemään muualla kuin vain yhdellä tietokoneella ja näytöllä, jota käytät, niin et voi olla varma, miten se näyttää muualta. Voit taata hyvän lopputulokset käyttämällä Spyder 5Pro:ta, jonka avulla saat varmasti kuvat näyttämään samoilta sekä tulostuksessa että muilla näytöillä.

 

 

Asentaminen on helppoa

Kun olet ladannut ja asentanut Spyder 5 Pro -ohjelmiston, saat ohjauksen tietokoneellasi ohjatun toiminnon kautta, kun käytät sitä ensimmäistä kertaa. Se kysyy, mitkä näytöt yrität kalibroida, mikä on hyödyllistä, jos tietokoneeseen on liitetty useita näyttöjä.

Hyvä asia tässä on, että sinulla on niin paljon tai vähän hallintaa kuin haluat. Voit valita kaiken suositelluille tasoille tai muokata sitä tiettyihin asetuksiin, jos sinulla on erityisiä tarpeita. Ohjelmisto pyytää sinua valitsemaan gamma-, valkoinen- ja kirkkausarvot, mutta kaikissa näistä on suositeltavia arvoja, jotka voi jättää sellaisina kuin ne on ehdotettu.

Kun ohjelmisto on asennettu, sinua pyydetään asentamaan Spyder, josta ilmoitetaan sinulle näytöllä. Sinun on otettava linssin korkki pois Spyderistä, jonka avulla voit auttaa tasapainottamaan Spyder näytöllä. Tämä voi olla hieman hankalampaa erittäin ohuilla näytöillä kuten kannettavilla tietokoneilla, mutta tarvittaessa voit pitää Spyderin paikallaan.

Näet näytön alareunan näytön, jossa on etenemispalkki, joka liikkuu pitkin kalibrointimittauksia. Kun kalibroit näytön ensimmäistä kertaa, sen kestää noin viisi minuuttia. Kun kalibrointi on valmis, sinua pyydetään valitsemaan Valmis. Täältä voit asettaa kalibrointimuistutuksen – on suositeltavaa kalibroida näyttö vähintään kerran kuukaudessa. Kun valitset OK, järjestelmä käyttää automaattisesti uutta profiilia, mutta voit vaihtaa kalibroidun näkymän ja kalibroimattoman näkymän välillä, jotta näet, miten nämä kaksi vertaantuvat.